aizvērt
open menu
Par mums
Jaunumi
Pakalpojumi
Noslēgt līgumu
Atkritumu šķirošana
Kontakti
Biežāk uzdotie jautājumi
Aicina piedalīties Ziemassvētku konkursā “Mana svētku eglīte”

Aicina piedalīties Ziemassvētku konkursā “Mana svētku eglīte”

07/12/2022

Rosinot bērnu un jauniešu interesi par vides aizsardzību, kā arī veicinot ilgtspējīgākus paradumus, AS “Eco Baltia” grupas vides apsaimniekošanas uzņēmumi SIA “Eco Baltia vide” un Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” to apkalpotajos reģionos kopā ar Latvijas Zaļo punktu aicina skolu klases piedalīties Ziemassvētku eglīšu darināšanas konkursā “Mana svētku eglīte”. No šā gada 7.decembra līdz 2023.gada 11.janvārim skolēni aicināti no dažādām dabā, mājās vai skolā pieejamām lietām, tostarp dažādiem šķiroto vai nešķiroto atkritumu veidiem izgatavot svētku dekoru – Ziemassvētku eglīti. Trīs unikālāko darbu autori, ko noteiks žūrija, saņems vērtīgu balvu – kopīgu aktivitāti visai klasei.

 “Mūsu mērķis nav panākt atteikšanos no ierastās Ziemassvētku eglītes, bet gan likt padomāt par to, kā samazināt atkritumu apjomu. Arī šķietamie atkritumi ir resurss, ko var izmantot atkārtoti, radot ikdienā un svētkos noderīgas lietas. Turklāt – jo mazāk ikdienā radām atkritumus, ko jāapglabā poligonā, jo vairāk varam ietaupīt. Jau šobrīd visā pasaulē tiek skaļi runāts par aprites ekonomiku un atkritumu pārstrādi. Un arī mēs paši, nedaudz pamainot savus paradumus, varam sevis pašu radītos atkritumus “pārstrādāt” jeb pārveidot jaunās lietās. Tāpēc aicinām skolu audzēkņus un mācībspēkus būt aktīviem, radīt svētku dekorus pašu spēkiem, tostarp izmantojot sev šķietami vairs nevajadzīgas lietas, piemēram, dažāda veida iepakojumu, sazīmētus un vairs nevajadzīgus papīra izstrādājumus, tekstilu un daudz citu lietu, kam var piešķirt otro dzīvi,” aicina SIA “Eco Baltia vide” valdes priekšsēdētājs Jānis Aizbalts.

Konkursā prioritāri aicinātas piedalīties SIA “Eco Baltia vide” un Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” apkalpoto reģionu skolu 1.-6.klases. Konkursa norises reģioni ir Rīgas Ziemeļu rajons un Vidzemes priekšpilsēta, Liepāja (Jaunliepājas daļa), Saldus, Salaspils, Mārupes novadi, Ādaži, Vecumnieki, Auce, Tērvete, Pļaviņas, Durbe, Grobiņa, Aizpute, Pāvilosta, Skrunda, Sigulda un to tuvējie uzņēmuma apkalpotie pagasti.

Konkursa noteikumi ir pavisam vienkārši. Konkursa dalībnieki  – katra klase individuāli – atbilstoši savām idejām un iespējām no otrreizējiem materiāliem, piemēram, skolā izlietotā papīra, dažāda veida iepakojuma, tekstilizstrādājumiem, grāmatām vai pārstrādei nederīgajiem materiāliem, piemēram, putuplasta, izlietotiem flomāsteriem utt., izveido Ziemassvētku eglīti vai vairākas. Radītais darbs ir jāiemūžina un foto vai video formātā kopā ar nelielu aprakstu (līdz 500 zīmēm) līdz 2023.gada 11.janvārim jānosūta uz e-pastu konkursi@ecobaltiavide.lv.

“Lai izveidotu svētku rotājumus, ne vienmēr ir jāiegādājas jaunas lietas. Itin bieži tās atrodas mums acu priekšā – atliek tikai radoši izpausties.  Latvijā jau 20 gadus esam mācījušies rūpīgi šķirot savus atkritumus. Taču nu ir laiks spert soļus tālāk – mācīties radīt mazāk atkritumu  un iegādātās preces lietot ilgāk, dodot tām arī otru dzīvi. Tāpēc aicinām ikvienu svētkos un ikdienā pievērst uzmanību saviem paradumiem un svētku dekorācijas radīt no tām lietām, kas jau atrodamas mājās, skolā vai birojā. Tas būs gan saturīgi pavadīts laiks kopā ar mīļajiem un tuvajiem, gan neradīti lieki atkritumi. Tādā veidā mēs visi kopā parūpēsimies, lai poligonu kalni nevis augtu, bet saruktu, savukārt Latvija kļūtu vēl zaļāka,” pauž Latvijas Zaļā punkta direktors Kaspars Zakulis.

Interesantāko darbu autorus un konkursa uzvarētājus no visām dalības skolām noteiks žūrija, ko veidos konkursa organizētāju pārstāvji. Trīs unikālāko darbu autori saņems balvā dāvanu karti klases izvēlētai saliedēšanās vai atpūtas aktivitātei: 1.vieta – 250 eiro, 2.vieta – 150 eiro, savukārt 3. vieta – 100 eiro vērtībā. Uzvarētāji tiks paziņoti 2023.gada 20.janvārī. Konkursa rīkotāji ar labāko darbu autoriem sazināsies individuāli, kā arī informācija un darbi tiks publicēti SIA “Eco Baltia vide” mājas lapā www.ecobaltiavide.lv un uzņēmuma Facebook profilā – @Eco Baltia vide.

Ar pilnu konkursa nolikumu var iepazīties ŠEIT. Ar personu datu apstrādes nosacījumiem iespējams iepazīties šeit https://www.ecobaltiavide.lv/personu-datu-apstrade/. Visi konkursa laikā iegūtie personu dati var tikt izmantoti tikai saziņai par akcijas norisi. Konkursā iesūtītie darbi var tikt izmantoti akcijas organizētāju mārketinga un komunikācijas vajadzībām.

Vienlaikus kampaņas rīkotāji jau savlaicīgi aicina iedzīvotājus zaļojošās Ziemassvētku eglītes pēc svētkiem neizmest sadzīves atkritumu konteineros, bet atbrīvoties no tām videi draudzīgākos veidos. Eglītes var izmantot iekuram, kompostēt, un, ja eglīte vēl ir zaļa, tad to var nodot arī briežu audzētavās, iepriekš ar tām sazinoties. Tiem iedzīvotājiem, kuriem šādu iespēju nav, aicināti sazināties ar savu atkritumu apsaimniekotāju, lai noskaidrotu iespējas nodot eglīti pārstrādei. SIA “Eco Baltia vide” un Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” aicina sekot līdzi informācijai uzņēmumu mājas lapās www.ecobaltiavide.lv un www.jumis.lv, lai uzzinātu par iespējām pēc svētkiem nodot eglītes uzņēmumu apsaimniekotajās teritorijās.

Plašāka informācija par videi draudzīgu paradumu veidošanu ikdienā pieejama Latvijas Zaļā punkta iniciatīvas “5P” izveidotajā lapā pieccina.zalais.lv , savukārt par atkritumu šķirošanu Latvijā –  www.zalais.lv. Par SIA “Eco Baltia vide” piedāvātajām atkritumu šķirošanas iespējām un pareizu šķirošanu vairāk informācijas – www.ecobaltiavide.lv, savukārt Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” – www.jumis.lv.

Saistītie raksti

Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” aicina bez maksas nodot lauksaimniecībā radīto iepakojumu

22/03/2024

Pavasaris ir laiks, kad sākas aktīvie darbi lauksaimniecībā, tāpēc, lai nodrošinātu otrreizējā pārstrādē arvien lielāku nodoto atkritumu apjomu, Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” sadarbībā ar Latvijas Zaļo punktu aicina lauksaimniekus bez maksas nodot izlietoto lauksaimniecības iepakojumu. […]

Izmaiņas Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” klientu zvanu centra darba laikā Lieldienās

22/03/2024

Vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” informē, ka Lieldienu periodā sadzīves atkritumu izvešana tiks nodrošināta atbilstoši līdzšinējiem grafikiem, taču paredzētas izmaiņas klientu zvanu centra darba laikā. Tāpēc iedzīvotāji un uzņēmumi aicināti laikus pieteikt nepieciešamos […]

Sigulda pilsētas, Siguldas, Allažu un Mores pagasta iedzīvotāji aicināti piedalīties lielgabarīta atkritumu nodošanas akcijā 13. maijā

19/03/2024

Sigulda pilsētas, Siguldas, Allažu un Mores pagastu iedzīvotāji aicināti piedalīties mājsaimniecībā uzkrāto lielgabarīta bezmaksas nodošanas akcijā, kas norisināsies šī gada 13.maijā no plkst. 15:00 līdz 19:00 šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā „Zemdegas”, Zinātnes ielā, Peltēs, Siguldas […]

2. aprīlī darbu atsāks dārzu un parku atkritumu kompostēšanas laukums “Kreiļi”

18/03/2024

Kompostēšanas laukumā Siguldas novada iedzīvotāji bez maksas (uzrādot Siguldas novada ID karti) un juridiskās personas (pirms tam piesakot apmeklējumu, rakstot uz e-pastu info@jumis.lv vai zvanot pa tel. 26112288) par nelielu samaksu var nodot dažāda veida […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi