aizvērt
open menu
Par mums
Jaunumi
Pakalpojumi
Noslēgt līgumu
Atkritumu šķirošana
Kontakti
Biežāk uzdotie jautājumi
Aptauja: Siguldas novadā atkritumus ikdienā šķiro 81% iedzīvotāju

Aptauja: Siguldas novadā atkritumus ikdienā šķiro 81% iedzīvotāju

21/11/2022

Siguldas novadā iedzīvotāju apmierinātība ar atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumiem un atkritumu šķirošanas iespējām arī 2022. gadā palikusi nemanīgi augsta, liecina vides apsaimniekošanas uzņēmuma Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” veiktā klientu aptauja 2022. gadā*. Absolūtais vairākums aptaujāto jeb 81% norādījuši, ka pakalpojumu kvalitāte tos pilnībā apmierina un snieguši augstāko novērtējumu.

Vides apsaimniekošanas uzņēmuma Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” direktore Kristīne Lūse:Paldies ikvienam 2022.gada aptaujas dalībniekam par pausto viedokli un ieteikumiem! Ikviena siguldieša sniegtās atbildes palīdzēs mums vēl vairāk uzlabot līdzšinējo pakalpojumu sniegšanas kvalitāti, kā arī veicinās mūsu turpmāko attīstību, lai arī turpmāk celtu kvalitātes latiņu un izveidotu visaptverošu un iedzīvotājiem pieejamu atkritumu šķirošanas infrastruktūru. Arī turpmāk aktīvi strādāsim, lai pilnveidotu un celtu klientu apmierinātību.”

Balstoties uz aptaujas rezultātiem un atsauksmēm, klienti visaugstāk vērtējuši Siguldas pilsētas “JUMIS” lomu, esot atbildīgam vides apsaimniekotājam, nodrošinot kvalitātes un normatīvo aktu izpildi, kā arī darbinieku kompetenci un atbildīgumu pret veikto darbu. Nemainīgi augstu iedzīvotāji novērtējuši saziņu ar Siguldas pilsētas “JUMIS” klientu apkalpošanas centra darbiniekiem, novērtējot darbinieku atsaucību, spēju risināt problēmsituācijas un viņu komunikācijas stilu.

Siguldas novadā turpina pieaugt arī to mājsaimniecību un uzņēmumu īpatsvars, kas ikdienā šķiro radītos atkritumus. Kopējie aptaujas rezultāti parāda, ka teju 85% siguldieši ikdienā šķiro atkritumus. Ik gadu Siguldas novadā tiek paplašināta šķiroto konteineru infrastruktūra, lai veicinātu vēl lielāku atkritumu šķirotāju pieaugumu un plašākas šķirošanas iespējas. Arī 2022. gadā Siguldā tika uzstādīti jauni tekstila konteineri, izveidoti jauni vieglā iepakojuma jeb plastmasas, metāla, papīra un stikla taras pazemes konteineri, kā arī rīkotas dažādas šķiroto atkritumu nodošanas akcijas, veicinot atkritumu nonākšanu otrreizēja pārstrādē.

Šogad iedzīvotāji norādījuši, ka visaktīvāk šķiro baterijas – 68,2% respondentu. Otrajā vietā ir stikla tara – tos šķiro 67,4% aptaujas dalībnieku, savukārt 65% iedzīvotāju šķiro arī plastmasu, papīru un kartonu. Tekstila šķirošanas konteinerus ikdienā šobrīd izmanto 38,1% respondentu. Elektroniku atsevišķi no pārējiem atkritumu veidiem šķiro 55,1% aptaujāto. Bioloģiski noārdāmos atkritumus ikdienā šķiro 46,3%, bet iespēju atbrīvoties no lielgabarīta atkritumiem izmanto 33,5% respondentu. Publiski pieejamos atkritumu šķirošanas konteinerus ikdienā izmanto 53,5% aptaujāto. Aptaujas respondenti ir norādījuši, ka ikdienā regulāri izmanto atkritumu šķirošanas laukuma “Zemdegas” sniegtos pakalpojumus – tie ir 48,7% aptaujāto.

Siguldas pilsētas SIA “JUMIS atgādina, ka ērtākai pakalpojumu pieteikšanai un komunikācijai ar klientu centru, siguldiešiem ir pieejama mūsdienīga mobilā lietotne “Eco Baltia”, kurā var sekot līdzi aktuālajiem līgumiem, rēķiniem un atkritumu izvešanas grafikam.

Tāpat Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” aicina sekot līdzi aktualitātēm uzņēmuma mājaslapā www.jumis.lv. Jautājumu gadījumā aicina sazināties ar klientu apkalpošanas centru, zvanot pa tel. 26112288 vai rakstot uz e-pastu info@jumis.lv.

 

* Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” klientu aptauja tika veikta laika posmā no 21. septembra līdz 20.oktobrim. Tajā piedalījās 674 respondenti vecumā no 18 gadiem, atbildot uz jautājumiem par pakalpojumu pieejamību, maksu, komunikāciju ar uzņēmuma klientu centru, kā arī atkritumu šķirošanas paradumiem un citiem jautājumiem.

 

Saistītie raksti

2. aprīlī darbu atsāks dārzu un parku atkritumu kompostēšanas laukums “Kreiļi”

18/03/2024

Kompostēšanas laukumā Siguldas novada iedzīvotāji bez maksas (uzrādot Siguldas novada ID karti) un juridiskās personas (pirms tam piesakot apmeklējumu, rakstot uz e-pastu info@jumis.lv vai zvanot pa tel. 26112288) par nelielu samaksu var nodot dažāda veida […]

Siguldā mēneša garumā notiks riepu nodošanas akcija “Nomet riepu atbildīgi!”

18/03/2024

Tuvojoties auto riepu maiņas sezonai, Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” no 19. marta līdz 20. aprīlim rīko riepu nodošanas akciju “Nomet riepu atbildīgi!”, aicinot Siguldas novada iedzīvotājus no nolietotajām auto riepām atbrīvoties bez maksas un videi […]

Atkritumu šķirošanas viedpunktam Siguldā pievienojas vēl viena daudzdzīvokļu māja – Lāčplēša iela 6

07/03/2024

Jau ilgāku laiku Siguldā L. Paegles ielas kvartālā tuvējo māju iedzīvotājiem ir pieejams Latvijā pirmais atkritumu šķirošanas viedpunkts, ko ierīkojis Siguldas pilsētas SIA “JUMIS”. Līdz šim viedpunkts bija pieejams deviņiem daudzdzīvokļu namiem Siguldā, nu tam […]

Elektrotehnikas šķirošanas iespējas Siguldā

29/02/2024

Rūpējoties par to, lai iespējami daudz nolietotās elektrotehnikas nonāktu otrreizējā apritē, Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” atgādina, ka elektrotehnikas šķirošana ir pieejama ikvienam iedzīvotājam visā Latvijā, tāpēc aicina nevajadzīgo tehniku nodot pārstrādei, nevis izmest kopā ar […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi