aizvērt
open menu
Par mums
Jaunumi
Pakalpojumi
Noslēgt līgumu
Atkritumu šķirošana
Ilgtspēja
Kontakti
Biežāk uzdotie jautājumi
Arī Siguldas novadā var šķirot dzērienu kartona iepakojumu jeb piena, kefīra, sulas u.c. pakas

Arī Siguldas novadā var šķirot dzērienu kartona iepakojumu jeb piena, kefīra, sulas u.c. pakas

18/07/2024

Attīstoties otrreizējo izejvielu pārstrādes iespējām pasaulē, palielinās to atkritumu daudzums, ko iedzīvotājiem iespējams šķirot dalīti no citiem atkritumiem. Piemēram, ja vēl pēdējos gados starp dažādiem iepakojumiem daudzviet netika pieņemts dzērienu kartona jeb kompozīta (dažādu materiālu sakausējumu) iepakojums, piemēram, piena, kefīra, sulas u.c. dzērienu pakas, tad šobrīd situācija ir mainījusies. “Latvijas Zaļais punkts” apkopojis Latvijas reģionus, kuros šobrīd līdz ar citiem iepakojumiem iedzīvotāji aicināti šķirot arī kartona kompozīta iepakojumu. To Siguldas novadā aicina arī Siguldas pilsētas SIA “JUMIS”.

“Latvijas Zaļā punkta” vides pārvaldības vadītāja Laura Berga pauž, ka Latvijā atkritumu šķirošana vēl ir sadrumstalota: “Diemžēl sabiedrībā vēl šobrīd mēdz būt jautājumi, vai konkrētu iepakojuma veidu drīkst šķirot atkritumu dalītās vākšanas konteineros. Tas ir pašsaprotami, jo diemžēl vienā reģionā, piemēram, krējuma trauku vai čipsu paku apsaimnieko, citā nē. Turklāt tas attiecas arī uz iepakojuma veidiem, kuriem pārstrādes iespējas tiek strauji attīstītas, piemēram, dzērienu kompozīta iepakojumam. Lai noskaidrotu, kuros reģionos šo iepakojuma var šķirot, esam veikuši apkopojumu, un ir patiess prieks, ka daudzi atkritumu apsaimniekotāji to jau nodrošina.”

Šobrīd Siguldas novadā iedzīvotājiem “JUMIS” atkritumu apsaimniekošanas teritorijā – Siguldas pilsētā, Siguldas, Mālpils, Allažu un Mores pagastā – publiski pieejami vairāk nekā 210 atkritumu šķirošanas konteineri vieglajam iepakojumam un stikla tarai, kuru apsaimniekošanu nodrošina Siguldas pilsētas SIA “JUMIS”.

Dzeltenajā konteinerā drīkst izmest PET pudeles, šampūnu, dušas želeju un citas līdzīgas plastmasas pudelītes, plastikāta maisiņus, dzērienu kartona iepakojumu, konservu bundžas un citus iepakojumus, kā arī makulatūru, savukārt zaļajā – tikai dzērienu stikla pudeles un burkas.

Siguldas pilsētas un tuvējo pagastu iedzīvotājiem pieejams arī atkritumu šķirošanas laukums Siguldā, “Zemdegas”, uz kuru var bez maksas nogādāt dažāda veida šķirotos materiālus, tostarp iepakojumu, stikla taru, elektrotehniku, metālu, tekstilu, spuldzes, baterijas un cita veida atkritumus.

Plašāka informācija par Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” publiski pieejamajiem atkritumu šķirošanas punktiem iespējams atrast www.jumis.lv, savukārt pilna informācija par Latvijas reģioniem, kuros atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi nodrošina kartona kompozīta iepakojuma apsaimniekošanu, pieejama www.zalais.lv sadaļā jaunumi ŠEIT.

Saistītie raksti

19. oktobrī pie Siguldas “Lidl Latvija” veikala iedzīvotājiem būs iespēja nodot nevajadzīgo elektrotehniku

17/10/2024

Šā gada 19. oktobrī no plkst. 09.00 līdz 14.00 vides apsaimniekošanas uzņēmumu Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” pie Siguldas “Lidl Latvija” veikala bez maksas pieņems nevajadzīgo elektroniku.    Akcijas furgons no plkst. 09.00 līdz 14.00 pieņems nokalpojušo […]

Izmaiņas klientu apkalpošanas centra darba laikā 23.10.2024.

16/10/2024

Cienījamie, klienti! Elektropadeves traucējumu dēļ, klientu apkalpošanas centrs Rūdolfa Blaumaņa ielā 10  – 23.oktobrī no plkst.10:00-12:00 būs slēgts. Uz zvaniem atbildēsim pēc plkst.12:00 rindas kārtībā. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām!

Video padomi: kā vienkārši un pareizi šķirot bio atkritumus

04/10/2024

Tā kā bioloģisko atkritumu šķirošana ir salīdzinoši jauns dalītās atkritumu vākšanas virziens, iedzīvotājiem rodas dažādi jautājumi par to, kā darīt to pareizi. Lai rastu atbildes uz biežākajiem jautājumiem par bioloģisko atkritumu šķirošanu, Siguldas pilsētas SIA […]

Atkritumu šķirošanas viedpunktam Siguldā pievienojas vēl viena daudzdzīvokļu māja – Leona Paegles iela 11

01/10/2024

Siguldā L. Paegles ielas kvartālā tuvējo māju iedzīvotājiem ir pieejams Latvijā pirmais atkritumu šķirošanas viedpunkts, ko ierīkojis Siguldas pilsētas SIA “JUMIS”. Līdz šim viedpunkts bija pieejams desmit daudzdzīvokļu namiem Siguldā, nu tam pievienots vēl viens […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi