aizvērt
open menu
Par mums
Jaunumi
Pakalpojumi
Noslēgt līgumu
Atkritumu šķirošana
Kontakti
Biežāk uzdotie jautājumi
Novembrī norisināsies sagrābto lapu nodošanas akcija

Novembrī norisināsies sagrābto lapu nodošanas akcija

28/10/2022

Lai sniegtu atbalstu iedzīvotājiem, kas kopj savam īpašumam piegulošās publiskā lietošanā esošās teritorijas, Siguldas novada pašvaldība rīko akciju, kuras laikā būs iespēja bez maksas nodot sagrābtās lapas un nelielus zarus (ar stumbra diametru līdz 2 centimetriem un garumā līdz 50 centimetriem) vairākās vietās novadā, patstāvīgi tos turp nogādājot.

Akcija notiks no 1. līdz 5. novembrim otrdien no plkst. 12.00 līdz 17.00, trešdien no plkst. 15.00 līdz 19.00, ceturtdien no plkst. 10.00 līdz 17.00 un sestdien no plkst. 10.00 līdz 14.00:

  • Raganā, Vidus ielā 12;
  • Inčukalnā, Miera ielā 1;
  • Mālpilī, Enerģētikas ielā 3;
  • Siguldas pagastā, dārzu un parku atkritumu kompostēšanas laukumā “Kreiļi”.

Savukārt Inciemā, Kastaņu un Straupes ielas krustojumā, 2. novembrī no plkst. 15.00 līdz 16.00 un Sunīšos, Klusajā ielā 5 (pie angāra), 3. novembrī no plkst. 15.00 līdz 16.00 būs iespēja nodot īpašumam piegulošajā publiskajā teritorijā savāktās lapas.

Vēršam uzmanību, ja lapas un nelielie zari uz akcijas norises vietām tiek nogādātas jebkāda veida tarā, piemēram, maisos vai kastēs, tie no taras ir jāizber akcijas norises vietās, novietojot lielizmēra konteineros vai norādītajā laukumā.

Informējam, ka kompostēšanas laukuma Siguldas pagasta “Kreiļos” darbības sezona līdz ar akcijas noslēgumu beigsies, kas nozīmē, ka pēc akcijas visu ziemu līdz pavasarim vairs nebūs iespējams nodot dārzu atkritumus “Kreiļu” laukumā.

Vienlaikus atgādinām, ka parku un dārzu atkritumu dedzināšana Siguldas pilsētas un novada ciemu teritorijās ir aizliegta.

Videi visdraudzīgākais un vienlaikus ekonomiski visizdevīgākais risinājums ir bioloģiski noārdāmos atkritumus katram pašam savā dārzā izmantot lietderīgi, piemēram, kompostēt, mulčēt vai veidot augstās dobes. Siguldas novadā kompostēt ir atļauts ar nosacījumu, ja kompostēšana tiek veikta uz savā īpašumā esošas zemes un nerada draudus cilvēku dzīvībai, veselībai un videi, kā arī personu mantai.

Visi novada teritorijā strādājošie atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi piedāvā dažādus risinājumus dārzu un parku atkritumu savākšanai par maksu. Par tiem jāvēršas pie sava sadzīves atkritumu apsaimniekotāja – Siguldas pilsētas SIA “JUMIS”, pašvaldību SIA “ZAAO” un SIA “Clean-R”.

Saistītie raksti

SIA “Jumis” aicina: atbrīvojies no uzkrātajiem atkritumiem!

22/04/2024

Pavasarī, kad atmostas daba, ir laiks parūpēties par savu apkārtni, turklāt pavasara talka ir lieliska iespēja pulcēties kopā ar kaimiņiem un draugiem. Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” aicina ieskatīties, kādus pakalpojumus uzņēmums piedāvā Siguldas pilsētas, Siguldas,  […]

Sigulda pilsētas, Siguldas, Allažu un Mores pagasta iedzīvotāji aicināti piedalīties lielgabarīta atkritumu nodošanas akcijā 13. maijā

20/04/2024

Sigulda pilsētas, Siguldas, Allažu un Mores pagastu iedzīvotāji aicināti piedalīties mājsaimniecībā uzkrāto lielgabarīta bezmaksas nodošanas akcijā, kas norisināsies šī gada 13.maijā no plkst. 15:00 līdz 19:00 šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā „Zemdegas”, Zinātnes ielā, Peltēs, Siguldas […]

Vēl līdz 20. Aprīlim šķirošanas laukumā „Zemdegas“ var nodot nolietotās vieglo auto riepas

16/04/2024

Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” atgādina, ka vēl līdz 20. aprīlim ir iespēja atbrīvoties no nolietotajām auto riepām bez maksas un videi draudzīgā veidā. Akcijas “Nomet riepu atbildīgi” laikā Siguldas novada iedzīvotāji, uzrādot Siguldas ID karti, […]

Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” visā Vidzemē nodrošina latvāņu iznīcināšanu

09/04/2024

Latvāņi ir invazīva augu suga, kas ne tikai traucē lauksaimniecībā, bet arī apdraud cilvēku veselību. Turklāt latvāņu iznīcināšana ir zemes īpašnieku pienākums, tāpēc Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” piedāvā efektīvu un praksē pārbaudītu latvāņu iznīcināšanas pakalpojumu […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi