aizvērt
open menu
Par mums
Jaunumi
Pakalpojumi
Noslēgt līgumu
Atkritumu šķirošana
Ilgtspēja
Kontakti
Biežāk uzdotie jautājumi
Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” piedāvā vairākas iespējas BIO atkritumu šķirošanai

Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” piedāvā vairākas iespējas BIO atkritumu šķirošanai

12/10/2023

Vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” saviem klientiem Siguldas pilsētā un Siguldas, Allažu, Mores, Mālpils pagastos nodrošina bioloģisko atkritumu dalītu vākšanu. Bioloģiskos atkritumus ir svarīgi atdalīt no sadzīves atkritumiem – tas palīdz samazināt poligonā noglabājamo sadzīves atkritumu apjomu, turklāt tādējādi arī samazinot izmaksas par atkritumu apsaimniekošanu.

“JUMIS” piedāvā risinājumus, kā videi draudzīgāk bez maksas apsaimniekot dārza atkritumus:

  1. risinājums – kompostēšana savā dārzā

Videi visdraudzīgākais, ilgtspējīgākais un vienlaikus ekonomiski visizdevīgākais risinājums ir dārza un parka atkritumus katram pašam savā dārzā izmantot lietderīgi, piemēram, kompostēt, mulčēt vai veidot augstās dobes.

  1. risinājums – dārzu un parku atkritumu kompostēšanas laukums

Tie “JUMIS” klienti, kuriem nav iespēju veidot kompostu, dārza atkritumus šajā sezonā līdz 4. novembrim aicināti nogādāt dārzu un parku atkritumu kompostēšanas laukumā “Kreiļi”. Privātpersonas laukumā bez maksas var nodot līdz 2 m3 zaļo atkritumu dienā, uzrādot Siguldas novada ID karti vai īpašumu apliecinošu dokumentu.

Laukumā “Kreiļi” pieņem:

  • vecus augus, puķes, nezāles (garumā līdz 50 cm);
  • nopļautu zāli un koku, krūmu lapas bez plastmasas un stikla piejaukumiem;
  • atsevišķā konteinerā zarus;
  • atsevišķā konteinerā augļus un dārzeņus.

Netiek pieņemti jebkāda veida celmi, koku stumbri, augsne un velēna, smilts, grunts, u.tml.

Citu dārzu un parku atkritumu nodošanu, kas nav iekļauti sarakstā, aicinām iepriekš saskaņot, rakstot uz e-pastu info@jumis.lv.

Lūgums ņemt vērā, ka šogad laukums darbosies līdz 4. novembrim, tā darba laiks:

  • Otrdienās no 12:00 līdz 17:00
  • Trešdienās no 15:00 līdz 19:00
  • Ceturtdienās no 10:00 līdz 17:00
  • Sestdienās no 10:00 līdz 14:00

Kompostēšanas laukums dārzu un parku atkritumu nodošanai par nelielu samaksu pieejams arī juridiskām personām. Apmeklējumu nepieciešams pieteikt, rakstot uz e-pastu info@jumis.lv vai zvanot pa tel. 26112288. Vairāk informācijas par kompostēšanas laukumu un atkritumu pieņemšanas cenām pieejama ŠEIT.

  1. risinājums – BIO konteiners

Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” klienti bioloģisko atkritumu šķirošanai par samazinātu tarifu var pieteikt 0,12 m3, 0,24 m3 un 0,66 m3 izmēru konteinerus, kuru izvešana tiek nodrošināta saskaņā ar grafikiem. Tajos drīkst izmest pārtikas un virtuves atkritumus (augļi, dārzeņi, pārtikas un ēdienu atkritumus bez iepakojuma) un dārzu vai parku atkritumus (koku lapas, zāle, veci augi un nelieli zariņi līdz 2 cm diametrā un garumā līdz 50 cm, izņemot tūju skujas un zarus).

  • Izmaksas par bioloģisko atkritumu apsaimniekošanu pieejamas www.jumis.lv – Siguldas pilsētai, Siguldas, Allažu, Mores pagastam ŠEIT, Mālpils pagastam – ŠEIT.
  • Privātpersonas un uzņēmumi bioloģisko atkritumu šķirošanai var pieteikties, rakstot uz e-pastu info@jumis.lv.
  • Daudzdzīvokļu namu iedzīvotāji bioloģisko atkritumu šķirošanai var pieteikties, vēršoties pie sava namu apsaimniekotāja.

Vairāk par Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” piedāvātiem pakalpojumiem un atkritumu šķirošanas iespējām, zvanot pa tel. 26112288, rakstot uz e-pastu info@jumis.lv, kā arī uzņēmuma mājas lapā www.jumis.lv.

 

 

Saistītie raksti

Arī Siguldas novadā var šķirot dzērienu kartona iepakojumu jeb piena, kefīra, sulas u.c. pakas

18/07/2024

Attīstoties otrreizējo izejvielu pārstrādes iespējām pasaulē, palielinās to atkritumu daudzums, ko iedzīvotājiem iespējams šķirot dalīti no citiem atkritumiem. Piemēram, ja vēl pēdējos gados starp dažādiem iepakojumiem daudzviet netika pieņemts dzērienu kartona jeb kompozīta (dažādu materiālu […]

Izmaiņas Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” klientu zvanu centra darba laikā Līgo svētkos

18/06/2024

Vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” informē, ka Līgo svētku periodā sadzīves atkritumu izvešana tiks nodrošināta atbilstoši līdzšinējiem grafikiem, taču paredzētas izmaiņas klientu zvanu centra darba laikā. Klientu zvanu centra darba laiks: 24.jūnijā: brīvs […]

Praktiski ieteikumi, kā izvairīties no smakām bioloģisko atkritumu konteinerā

11/06/2024

Bioloģisko atkritumu šķirošana ir aktuāls veids, kā samazināt sadzīves atkritumu apjomu gan savā mājsaimniecībā, gan atkritumu poligonos. Taču, pienākot siltākiem laikapstākļiem, rodas bažas par iespējamo smaku, kas varētu rasties šajos konteineros. Tāpēc Siguldas pilsētas “JUMIS” […]

Nedēļas garumā, no 23. jūlija līdz 31. jūlijam, notiks nolietoto riepu nodošanas akcija “Nomet riepu atbildīgi”

05/06/2024

Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” no 23. jūlija līdz 31. jūlijam rīko riepu nodošanas akciju “Nomet riepu atbildīgi”, aicinot Siguldas novada iedzīvotājus bez maksas atbrīvoties no nolietotajām auto riepām videi draudzīgā veidā. Akcijas laikā Siguldas novada […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi