aizvērt
open menu
Par mums
Jaunumi
Pakalpojumi
Noslēgt līgumu
Atkritumu šķirošana
Ilgtspēja
Kontakti
Biežāk uzdotie jautājumi
Video padomi: kā vienkārši un pareizi šķirot bio atkritumus

Video padomi: kā vienkārši un pareizi šķirot bio atkritumus

04/10/2024

Tā kā bioloģisko atkritumu šķirošana ir salīdzinoši jauns dalītās atkritumu vākšanas virziens, iedzīvotājiem rodas dažādi jautājumi par to, kā darīt to pareizi. Lai rastu atbildes uz biežākajiem jautājumiem par bioloģisko atkritumu šķirošanu, Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” sadarbībā ar Zani Kopštāli, Komposts LV eksperti, ir sagatavojis skaidrojošu video par bio atkritumu šķirošanu.

Ir noteikts, ka no 2024. gada katrai Latvijas pašvaldībai ir jānodrošina iespēja iedzīvotājiem savā teritorijā šķirot bioloģiskos atkritumus. Arī Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” savā darbības reģionā saviem klientiem piedāvā vairākus veidus bioloģisko atkritumu šķiršanai. 2024. gada septembrī “JUMIS” uzstādījis kopā jau vairāk nekā 203 konteinerus bioloģisko atkritumu šķirošanai.

Video sniedz atbildes uz šiem un citiem jautājumiem:

  • Kā viegli un ērti uzsākt šķirot bio atkritumus,
  • Ko drīkst un ko nedrīkst mest bio konteinerā,
  • Kādus maisiņus drīkst izmantot bio atkritumu šķirošanai,
  • Kā izvairīties no smakām un kukaiņiem,
  • Kas notiek ar bio atkritumiem pēc to savākšanas.

 

“JUMIS” klienti bioloģisko atkritumu šķirošanai var pieteikt dažāda izmēra konteinerus. Pieejami 0,12 m3, 0,24 m3 un 0,66 m3 tilpuma konteineri, kas tiek izvesti pēc grafika. Pakalpojumam var pieteikties gan fizikas, gan juridiskas personas. Bioloģisko atkritumu apsaimniekošanas maksa 2024. gadā sastāda 60 % no maksas par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.

Plašāka informācija par citiem “JUMIS” pakalpojumiem un nodrošinātajām atkritumu šķirošanas iespējām, kā arī aktuālo informāciju iespējams atrast uzņēmuma mājaslapā www.jumis.lv. Jautājumu gadījumā aicinām sazināties, rakstot uz e-pastu: info@jumis.lv vai zvanot pa tālruni: 26 112 288.

Saistītie raksti

19. oktobrī pie Siguldas “Lidl Latvija” veikala iedzīvotājiem būs iespēja nodot nevajadzīgo elektrotehniku

17/10/2024

Šā gada 19. oktobrī no plkst. 09.00 līdz 14.00 vides apsaimniekošanas uzņēmumu Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” pie Siguldas “Lidl Latvija” veikala bez maksas pieņems nevajadzīgo elektroniku.    Akcijas furgons no plkst. 09.00 līdz 14.00 pieņems nokalpojušo […]

Izmaiņas klientu apkalpošanas centra darba laikā 23.10.2024.

16/10/2024

Cienījamie, klienti! Elektropadeves traucējumu dēļ, klientu apkalpošanas centrs Rūdolfa Blaumaņa ielā 10  – 23.oktobrī no plkst.10:00-12:00 būs slēgts. Uz zvaniem atbildēsim pēc plkst.12:00 rindas kārtībā. Atvainojamies par sagādātajām neērtībām!

Atkritumu šķirošanas viedpunktam Siguldā pievienojas vēl viena daudzdzīvokļu māja – Leona Paegles iela 11

01/10/2024

Siguldā L. Paegles ielas kvartālā tuvējo māju iedzīvotājiem ir pieejams Latvijā pirmais atkritumu šķirošanas viedpunkts, ko ierīkojis Siguldas pilsētas SIA “JUMIS”. Līdz šim viedpunkts bija pieejams desmit daudzdzīvokļu namiem Siguldā, nu tam pievienots vēl viens […]

No 21. oktobra līdz 31. oktobrim Siguldā notiks nolietoto riepu nodošanas akcija “Nomet riepu atbildīgi”

28/09/2024

Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” sadarbībā ar “Latvijas Zaļo punktu” no 21. oktobra līdz 31. oktobrim rīko riepu nodošanas akciju “Nomet riepu atbildīgi”, aicinot Siguldas novada iedzīvotājus no nolietotajām auto riepām atbrīvoties bez maksas un videi […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi