aizvērt
open menu
Par mums
Jaunumi
Pakalpojumi
Noslēgt līgumu
Atkritumu šķirošana
Ilgtspēja
Kontakti
Biežāk uzdotie jautājumi
Spodrības mēnesī Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” aicina sakopt savu apkārtni

Spodrības mēnesī Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” aicina sakopt savu apkārtni

23/04/2021

 

 

Spodrības mēnesis ir īstais laiks, lai iztīrītu savus pagalmus, mājas un pagrabus no vecām mēbelēm un citiem atkritumiem. Tāpēc Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” ir sagatavojis aktuālo informāciju par šķirošanas iespējām, kā arī uzņēmuma sniegtajiem pakalpojumiem, lai iedzīvotājiem savu īpašumu sakārtošana būtu ērtāka.

Lielgabarīta atkritumu izvešana

Siguldas pilsētas „JUMIS” piedāvā iedzīvotājiem pieteikt liela izmēra konteinerus – 5m3, 8m3 un 10m3, (konteiners pie klienta atrodas 3 darba dienas), pakalpojuma cenas atrodamas ŠEIT.

Zaļo atkritumu izvešana

Sakopjot dārzu, piemājas teritoriju vai tuvējo apkārtni, daudziem aktuāls ir jautājums, kur likt pērnās lapas, zāli, koku zarus, jo sadzīves atkritumos tos nedrīkst izmest. Nelielam daudzumam zaļo atkritumu Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” piedāvā iegādāties zaļo, marķēto 120 litru maisu – 2,08 EUR/gab.ar PVN. Lielākam apjomam piedāvājam BIG BAG 1m3 maisus, maisa cena 25 EUR/gab. ar PVN. Pagaidām, kamēr valstī Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu dēļ “JUMIS” birojs strādā attālināti, bioloģiskajiem atkritumiem paredzētos maisus pieteikt un vienoties par to saņemšanu iedzīvotāji aicināti, zvanot pa tel.26112288 vai rakstot uz e-pastu info@jumis.lv.

Zaļajiem atkritumiem paredzētajos maisos drīkst ievietot zāli, nezāles, lapas, kā arī augļus, dārzeņus un to mizas. Šajos maisos nedrīkst likt virtuves atkritumus, kā arī koku zarus. Maisu izvešana Siguldas novadā tiek nodrošināta iepriekš piesakot pa tālr. 26112288 vai rakstot uz e-pastu info@jumis.lv. Attiecīgajā dienā pilno maisu Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” lūdz novietot pie vārtiņiem ārpus žoga. Piepildīto maisu savākšana ir iekļauta maisa cenā.

Stikla un vieglā iepakojuma (papīra, plastmasas, metāla) šķirošana publiski pieejamos šķirošanas punktos

Tāpat aicinām iedzīvotājus pārskatīt savus virtuves plauktus, pieliekamos un pagrabus, un atbrīvoties no liekajām stikla burkām un pudelēm, kā arī plastmasas pudelēm, kartona kastēm, skārda bundžām un citiem iepakojumiem. Stikla taru un vieglo iepakojumu iedzīvotāji var bez maksas izmest kādā no publiskajiem šķirošanas konteineriem, kuru adreses var uzzināt: www.jumis.lv, vai sazinoties ar Siguldas pilsētas SIA “JUMIS”, zvanot pa tel.26112288 vai rakstot uz e-pastu info@jumis.lv.

Daudzdzīvokļu namu apsaimniekotājiem ir iespēja vērsties Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” ar iesniegumu par publiski pieejamu atkritumu dalītās vākšanas punktu izveido attiecīgās daudzdzīvokļu mājas pagalmā. Publisko dalītās vākšanas punktu atkritumu šķirošanas konteineru tukšošana tiek nodrošināta bez maksas.

Bezmaksas šķirošanas maisi mājsaimniecībās

Siguldas pilsētas SIA „JUMIS” iedzīvotājiem piedāvā iespēju kļūt par videi draudzīgu mājsaimniecību un atkritumus bez maksas šķirot speciālos dzeltenos maisos plastmasas, papīra un metāla iepakojumam, savukārt zaļos maisos – stikla pudelēm un burkām. Kad maisi ir pilni, to izvešanu jāpiesaka vismaz vienu darba dienu pirms grafikā noteiktās sadzīves atkritumu izvešanas, zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv. Pieteiktajā maisu savākšanas dienā, maisi tiks paņemti un to vietā atstāti tukši maisi turpmākajai šķirošanai.

Pagaidām, kamēr valstī Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu dēļ “JUMIS” birojs strādā attālināti, speciālos atkritumu šķirošanai paredzētos maisus pieteikt un vienoties par to saņemšanu iedzīvotāji aicināti, zvanot pa tel.26112288 vai rakstot uz e-pastu info@jumis.lv.

Šķiroto atkritumu pieņemšanas laukums “Zemdegas”

Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” atkritumu šķirošanas laukums atrodas iedzīvotājiem ērtā un pieejamā vietā Siguldas pagasta „Zemdegās”.

Šķirošanas laukuma “Zemdegas” darba laiki:

  • Otrdienās no plkst. 12.00 līdz 17.00
  • Trešdienās no plkst. 15.00 līdz 19.00
  • Ceturtdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00
  • Sestdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00

 

Atkritumu šķirošanas laukumā bez maksas pieņem:

STIKLU Stikla pudeles un stikla burkas

 

PAPĪRU un KARTONU Papīra iepakojums, kartona kastes, avīzes, žurnāli, brošūras, katalogi un citi reklāmas materiāli, kas nav laminēti, dzēriena kartona iepakojums

 

PLASTMASU PET pudeles, cietās (HDPE) plastmasas iepakojumu, biezā plastmasas plēve

 

METĀLU Skārdenes, metāla kārbiņas un vāciņi

 

BATERIJAS Visu veidu baterijas un akumulatori

 

NOLIETOTĀS ELEKTROPRECES Neizjauktas elektropreces, kas satur visas komponentes

 

LOGU STIKLS Caurspīdīgs logu stikls bez līmes, celtniecības putu u.c. piejaukuma

 

SMĒREĻĻAS, EĻĻAS FILTRI un MOTOREĻĻA Var nodot nomainīto motoreļļu un smēreļļas, un eļļas filtrus

 

SPULDZES Visu veidu luminiscentās spuldzes ( 10 dienasgaismas spuldzes  (nesadauzītas) gadā tiek pieņemtas bez maksas (katra nākamā 0.20 EUR0/gab. bez PVN))

 

NOLIETOTĀS RIEPAS Riepas tiek pieņemta par samaksu. Vieglo automašīnu un motociklu riepas – 2,00 €/gab. (sākot ar 2021.gada 1.maiju)

 

Izmest drīkst tikai tīru un sausu iepakojumu bez pārtikas produktu atliekām. Pirms izmešanas vai nodošanas atkritumu šķirošanas laukumā, piemēram, plastmasas pudeles un/vai kastes, tās ir jāsaplacina.

Informācija par atkritumu šķirošanas laukumā pieņemtajiem, kā arī atkritumu šķirošana konteineros ievietojamiem atkritumu veidiem >>

Tāpat Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” sadarbībā ar Siguldas pašvaldību trīs reizes gadā (maijs, jūlijs, septembris) nodrošina lielgabarīta atkritumu un bioloģiski noārdāmo atkritumu savākšanu no iedzīvotājiem bezmaksas. Tuvākā akcija plānota 2021.gada 18.maijā. Sīkāk par akcijas norisi var iepazīties ŠEIT.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā aicinām sazināties ar Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” klientu apkalpošanas daļu, tālrunis: 26112288, e-pasts: info@jumis.lv.

Saistītie raksti

Arī Siguldas novadā var šķirot dzērienu kartona iepakojumu jeb piena, kefīra, sulas u.c. pakas

18/07/2024

Attīstoties otrreizējo izejvielu pārstrādes iespējām pasaulē, palielinās to atkritumu daudzums, ko iedzīvotājiem iespējams šķirot dalīti no citiem atkritumiem. Piemēram, ja vēl pēdējos gados starp dažādiem iepakojumiem daudzviet netika pieņemts dzērienu kartona jeb kompozīta (dažādu materiālu […]

Izmaiņas Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” klientu zvanu centra darba laikā Līgo svētkos

18/06/2024

Vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” informē, ka Līgo svētku periodā sadzīves atkritumu izvešana tiks nodrošināta atbilstoši līdzšinējiem grafikiem, taču paredzētas izmaiņas klientu zvanu centra darba laikā. Klientu zvanu centra darba laiks: 24.jūnijā: brīvs […]

Praktiski ieteikumi, kā izvairīties no smakām bioloģisko atkritumu konteinerā

11/06/2024

Bioloģisko atkritumu šķirošana ir aktuāls veids, kā samazināt sadzīves atkritumu apjomu gan savā mājsaimniecībā, gan atkritumu poligonos. Taču, pienākot siltākiem laikapstākļiem, rodas bažas par iespējamo smaku, kas varētu rasties šajos konteineros. Tāpēc Siguldas pilsētas “JUMIS” […]

Nedēļas garumā, no 23. jūlija līdz 31. jūlijam, notiks nolietoto riepu nodošanas akcija “Nomet riepu atbildīgi”

05/06/2024

Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” no 23. jūlija līdz 31. jūlijam rīko riepu nodošanas akciju “Nomet riepu atbildīgi”, aicinot Siguldas novada iedzīvotājus bez maksas atbrīvoties no nolietotajām auto riepām videi draudzīgā veidā. Akcijas laikā Siguldas novada […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi