aizvērt
open menu
Par mums
Jaunumi
Pakalpojumi
Noslēgt līgumu
Atkritumu šķirošana
Ilgtspēja
Kontakti
Biežāk uzdotie jautājumi
Allažos uzstādīts konteiners mazās elektrotehnikas nodošanai

Allažos uzstādīts konteiners mazās elektrotehnikas nodošanai

16/09/2024

Paplašinot iespējas Siguldas novada iedzīvotājiem šķirot dažāda veida atkritumus, Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” augusta izskaņā uzstādījis jaunu konteineru mazās, nolietotās elektrotehnikas nodošanai Allažos, Zaļkalna ielā 3A, blakus jau tur esošajam tekstila konteineram.

Specializētajā elektronikas nodošanas konteinerā bez maksas var nodot sadzīves mazo tehniku, piemēram, mikroviļņu krāsnis, blenderus, elektriskos svarus, fēnus, virtuves kombainus un citas ierīces, kā arī kopā ar elektroniku var nodot uzkrātās baterijas un akumulatorus.

Siguldas novadā šobrīd pieejamas vairākas vietas, kur iedzīvotājiem iespējams bez maksas nodot mazo elektrotehniku:

  • Vidzemes šoseja 16, Sigulda (T/C Raibais suns stāvlaukumā) specializētajā elektronikas nodošanas konteinerā;
  • Ventas iela 1, Sigulda, veikalā mini RIMI;
  • Leona Paegles iela 3, Sigulda, veikalā Maxima;
  • Zaļkalna ielā 3A, Allaži, specializētajā elektronikas nodošanas konteinerā.

Aicinām ievērot, ka šķirošanas konteineros var ievietot tikai elektropreces, akumulatorus un baterijas. Ja elektroiekārtu izmērs nav atbilstošs ievietošanai specializētajā konteinerā, to nedrīkst atstāt novietotu blakus konteineram. Liela izmēra tehniku iedzīvotāji aicināti nogādāt uz atkritumu šķirošanas laukumu “Zemdegas”, kur patstāvīgi to var nodot bezmaksas laukuma darba laikā. Sīkāka informācija par šķirošanas laukumu pieejama ŠEIT.

Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” atgādina, ka Siguldā bezmaksas savākšana no mājsaimniecībām un uzņēmumiem (sākot no 40kg) tiek nodrošināta arī vienu reizi mēnesī. Pakalpojums pieejams klientiem, kuri atrodas “JUMIS” atkritumu apsaimniekošanas zonā Siguldas novadā. To var pieteikt, zvanot pa tel. 26112288 vai rakstot uz e-pastu info@jumis.lv. Plašāka informācija par pakalpojumu pieejama uzņēmuma mājaslapā.

Visa veida nolietotās un nederīgās sadzīves un elektroiekārtas tiek klasificētas kā videi kaitīgie atkritumi, jo tās var saturēt videi un cilvēkam bīstamas vielas. Ja baterijas vai elektroiekārtas netiek nodotas otrreizējai pārstrādei, tās, nokļūstot apkārtējā vidē, var radīt toksisku piesārņojumu, kas kaitē gan dabai, gan cilvēku veselībai. Elektroiekārtas un baterijas satur virkni bīstamu ķīmisku vielu, piemēram, svinu, kadmiju, alvu, dzīvsudrabu u.c.

Plašāka informācija par Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” pakalpojumiem un aktualitātēm pieejama www.jumis.lv. Savukārt visa aktuālā informāciju par pareizu atkritumu šķirošanu pieejama www.zalais.lv.

Saistītie raksti

“JUMIS” atbalsta un izglīto iedzīvotājus Siguldā

10/09/2024

Lai atbalstītu vietējo kopienu un izglītotu jaunāko paaudzi, Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” jau šajā nedēļas izskaņā piedalīsies divos pasākumos. Satiec “JUMIS” Siguldā jau šajā nedēļas izskaņā! Piektdien, 13. septembrī, “JUMIS” būs viens no uzņēmumiem, kurš […]

Pieaugot iedzīvotāju interesei par tekstila nodošanu, uzstādīti papildu konteineri tekstilam

05/09/2024

Nodrošinot arvien plašākas iespējas nolietotā tekstila šķirošanai, Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” sadarbībā ar “Latvijas Zaļo punktu” šī gada vasarā Siguldā izvietojis divus papildu konteinerus tekstila šķirošanai. Jaunie konteineri uzstādīti adresēs, kurās iepriekš tika novērota augsta […]

No 21. oktobra līdz 31. oktobrim Siguldā notiks nolietoto riepu nodošanas akcija “Nomet riepu atbildīgi”

28/08/2024

Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” sadarbībā ar “Latvijas Zaļo punktu” no 21. oktobra līdz 31. oktobrim rīko riepu nodošanas akciju “Nomet riepu atbildīgi”, aicinot Siguldas novada iedzīvotājus no nolietotajām auto riepām atbrīvoties bez maksas un videi […]

Nolietotās elektrotehnikas izvešana no dzīvesvietas

27/08/2024

Veicinot atkritumu šķirošanu un izejvielu nonākšanu otrreizējā pārstrādē, vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” aicina pieteikties nolietotās elektrotehnikas savākšanai no mājsaimniecībām un uzņēmumiem, kas tiks nodrošināta šī gada 9. septembrī Siguldas pilsētas, Siguldas, Allažu […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi