aizvērt
open menu
Par mums
Jaunumi
Pakalpojumi
Noslēgt līgumu
Atkritumu šķirošana
Kontakti
Biežāk uzdotie jautājumi
Mālpils pagasta iedzīvotāji aicināti piedalīties lielgabarīta atkritumu šķirošanas akcijā 30.maijā

Mālpils pagasta iedzīvotāji aicināti piedalīties lielgabarīta atkritumu šķirošanas akcijā 30.maijā

23/05/2023

Vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA „JUMIS” aicina Mālpils pagasta iedzīvotājus piedalīties mājsaimniecībā uzkrāto lielgabarīta bezmaksas nodošanas akcijā, kas norisināsies šā gada 30.maijā no plkst. 09:00 līdz 19:00 Mālpilī, Enerģētikas ielā 3.

Rūpējoties par iedzīvotājiem un vides tīrību, Siguldas novada pašvaldība ir radusi iespēju atbalstīt novadā deklarētos iedzīvotājus, organizējot lielgabarīta atkritumu nodošanas akciju. Tās laikā Siguldas novada administratīvajā teritorijā deklarētie iedzīvotāji, kuriem ir noslēgts līgums ar atkritumu apsaimniekotāju par sadzīves atkritumu izvešanu, varēs bez maksas nodot liela izmēra atkritumus.

Lielgabarīta atkritumi ir tie, kuri sava lielā un nestandarta izmēra dēļ neietilpst atkritumu konteinerā, kuru izmantojam ikdienā. Akcijas ietvaros bez maksas varēs nodot mēbeles, skapīšus, gultas, krēslus, tajā skaitā datorkrēslus, dīvānus, matračus, paklājus, bērnu ratiņus, gludināmos dēļus un citas liela izmēra vienības.

Iedzīvotāju vērībai, viena mājsaimniecība bez maksas varēs nodot līdz diviem kubikmetriem jeb piecām liela izmēra atkritumu vienībām. Mēbeles jānodod izjauktā veidā. Lielgabarīta atkritumu akcijas norises vietā atradīsies pašvaldības darbinieks, kurš organizēs pieņemšanu un nodrošinās, lai konteinerā netiktu samesti neatbilstoši atkritumi. Šajā akcijā netiks pieņemtas automašīnu riepas, nolietota elektrotehnika vai būvgruži, jo tie nav klasificējami kā liela izmēra atkritumi.

Novadā deklarētajiem iedzīvotājiem būs jāuzrāda Siguldas novada ID karte vai izziņa par deklarēto dzīvesvietu un līguma ar atkritumu apsaimniekotāju numurs. Savukārt,  daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem – adrese un mājas apsaimniekotājs, ar ko noslēgts līgums. Turpretim nekustamo īpašumu īpašniekiem – Zemesgrāmata, personu apliecinošs dokuments un līguma ar atkritumu apsaimniekotāju numurs.

Atgādinām, ka neatkarīgi no organizētās akcijas ikvienam iedzīvotājam jebkurā laikā, kad rodas tāda nepieciešamība, ir iespēja nodot liela izmēra atkritumus, izmantojot atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma maksas pakalpojumu vai pašam nogādājot tos liela izmēra atkritumu pieņemšanas vietās, kur tos iespējams nodot par maksu. Plašāka informācija pieejama JUMIS mājas lapā ŠEIT. Informācija par bezmaksas elektronikas nodošanas iespējām atkritumu šķirošanas laukumā, vai bezmaksas izvedot, un nolietoto riepu nodošanas iespējām šķirošanas laukumā pieejama ŠEIT.

Aicinām būt atbildīgiem un savā ikdienā censties atkritumus neradīt, gan apdomīgi iepērkoties, gan pirms mājsaimniecībā nevajadzīgo lietu izmešanas pārliecinoties, vai tās kādam citam vēl nevarētu būt noderīgas!

Jautājumu gadījumā par Siguldas pilsētas PSIA “JUMIS” pakalpojumiem un atkritumu šķirošanas iespējām aicinām sazināties, zvanot pa tel. 26112288 vai rakstot e-pastu info@jumis.lv.

 

Saistītie raksti

SIA “Jumis” aicina: atbrīvojies no uzkrātajiem atkritumiem!

22/04/2024

Pavasarī, kad atmostas daba, ir laiks parūpēties par savu apkārtni, turklāt pavasara talka ir lieliska iespēja pulcēties kopā ar kaimiņiem un draugiem. Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” aicina ieskatīties, kādus pakalpojumus uzņēmums piedāvā Siguldas pilsētas, Siguldas,  […]

Sigulda pilsētas, Siguldas, Allažu un Mores pagasta iedzīvotāji aicināti piedalīties lielgabarīta atkritumu nodošanas akcijā 13. maijā

20/04/2024

Sigulda pilsētas, Siguldas, Allažu un Mores pagastu iedzīvotāji aicināti piedalīties mājsaimniecībā uzkrāto lielgabarīta bezmaksas nodošanas akcijā, kas norisināsies šī gada 13.maijā no plkst. 15:00 līdz 19:00 šķiroto atkritumu pieņemšanas laukumā „Zemdegas”, Zinātnes ielā, Peltēs, Siguldas […]

Vēl līdz 20. Aprīlim šķirošanas laukumā „Zemdegas“ var nodot nolietotās vieglo auto riepas

16/04/2024

Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” atgādina, ka vēl līdz 20. aprīlim ir iespēja atbrīvoties no nolietotajām auto riepām bez maksas un videi draudzīgā veidā. Akcijas “Nomet riepu atbildīgi” laikā Siguldas novada iedzīvotāji, uzrādot Siguldas ID karti, […]

Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” visā Vidzemē nodrošina latvāņu iznīcināšanu

09/04/2024

Latvāņi ir invazīva augu suga, kas ne tikai traucē lauksaimniecībā, bet arī apdraud cilvēku veselību. Turklāt latvāņu iznīcināšana ir zemes īpašnieku pienākums, tāpēc Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” piedāvā efektīvu un praksē pārbaudītu latvāņu iznīcināšanas pakalpojumu […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi