aizvērt
open menu
Par mums
Jaunumi
Pakalpojumi
Noslēgt līgumu
Atkritumu šķirošana
Ilgtspēja
Kontakti
Biežāk uzdotie jautājumi
Nolietotās elektrotehnikas izvešana no dzīvesvietas

Nolietotās elektrotehnikas izvešana no dzīvesvietas

27/08/2024

Veicinot atkritumu šķirošanu un izejvielu nonākšanu otrreizējā pārstrādē, vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” aicina pieteikties nolietotās elektrotehnikas savākšanai no mājsaimniecībām un uzņēmumiem, kas tiks nodrošināta šī gada 9. septembrī Siguldas pilsētas, Siguldas, Allažu un Mores pagasta iedzīvotājiem un 10. septembrī Mālpils pagasta iedzīvotājiem.

Elektroiekārtu bezmaksas izvešana no mājsaimniecības vai uzņēmuma jāpiesaka vismaz vienu darba dienu pirms vēlamā izvešanas datuma:

  • Siguldas pilsētas, Siguldas pagasta, Allažu pagasta, Mores pagasta klientiem, lai pieteiktu pakalpojumu uz 9. septembri, jāpiesakās līdz 06.09.2024 plkst. 12.00.
  • Mālpils pagasta klientiem, lai pieteiktu pakalpojumu uz 10. septembri, jāpiesakās līdz 09.09.2024. plkst. 12.00.

Izvešanu var pieteikt: 

  • rakstot e-pastā info@jumis.lvun norādot pakalpojuma saņemšanas adresi, nododamo iekārtu apjomu un kontaktinformāciju saziņai;
  • aizpildot pieteikumu Jumis mājaslapāhttps://jumis.lv/pakalpojumi-2/;
  • zvanot +371 26112288,
  • klātienē klientu apkalpošanas centrā R. Blaumaņa ielā 10, Siguldā.

Elektroiekārtu izvešanai var pieteikties gan fiziskas, gan arī juridiskas personas. Vienā izvešanas reizē iespējams bez maksas nodot neierobežotu apjomu tehnikas, sākot no 40kg iekārtu kopējā svara. Elektroiekārtu izvešana mazākam tehnikas apjomam un sev vēlamajā datumā tiek nodrošināta par maksu – 15 eiro + PVN.

Vairāk par pakalpojumu uzziniet šeit.

Ja elektrotehnikas apjoms ir mazāks par 40kg, nodrošinām citus tās nodošanas veidus:

Specializētas mazās elektrotehnikas šķirošanas kastes veikalos

Maza izmēra elektrotehniku, piemēram, mobilos telefonus, blenderus, fēnus un citas neliela izmēra ierīces, kā arī baterijas, ērti nodot speciālajās šķirošanas kastēs, kas izvietotas tirdzniecības vietās visā Latvijā. Siguldā šādas kastes ir izvietotas:

  • RIMI (t/c “Šokolāde”, Strēlnieku ielā 2)
  • Mini RIMI (Ventas ielā 1)
  • Maxima (Leona Paegles ielā 3)

Specializētie elektrotehnikas savākšanas  konteineri

Siguldā pieejams arī specializētais elektrotehnikas konteiners, kurā ērti izmest neliela izmēra elektropreces. Tas atrodas pie TC “Raibais suns”, Vidzemes šosejā 16, Siguldā.

Šķirošanas laukumi visā Latvijā, tostarp Siguldas novadā

Viena no iespējām nodot elektrotehniku pārstrādei ir to nogādāt uz kādu no vairāk nekā 70 Latvijā pieejamajiem atkritumu šķirošanas laukumiem, kur var nodot ne tikai nevajadzīgo tehniku, bet arī iepakojumu, stikla taru, auto riepas, spuldzes un daudzus citus šķirotos atkritumus. “Jumis” atkritumu šķirošanas laukums atrodas iedzīvotājiem ērtā un pieejamā vietā Siguldas pagasta „Zemdegās”, kurā iespējams nodot arī nolietoto elektrotehniku. Šķirošanas laukuma darba laiks pieejams šeit.

Lai atrastu savai dzīvesvietai tuvāko šķirošanas punktu, “Latvijas Zaļais punkts” ir apkopojis informāciju par šķirošanas iespējām šajā kartē.

Svarīgi zināt un atcerēties, ka nolietota elektrotehnika un baterijas ir videi kaitīgie atkritumi, kuru sastāvā var būt bīstamas vielas, kas, nonākot dabā, var atstāt būtisku negatīvu ietekmi ne tikai uz apkārtējo vidi, bet arī uz cilvēka veselību. Elektrotehniku un baterijas ir iespējams pārstrādāt, tādējādi radot jaunas izejvielas, kuras ir derīgas atkārtotai dažādu priekšmetu ražošanai. Līdz ar to, atbildīgi šķirojot, ir iespējams samazināt arī pirmreizējo dabas resursu izmantošanu.

 

Saistītie raksti

Allažos uzstādīts konteiners mazās elektrotehnikas nodošanai

16/09/2024

Paplašinot iespējas Siguldas novada iedzīvotājiem šķirot dažāda veida atkritumus, Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” augusta izskaņā uzstādījis jaunu konteineru mazās, nolietotās elektrotehnikas nodošanai Allažos, Zaļkalna ielā 3A, blakus jau tur esošajam tekstila konteineram. Specializētajā elektronikas nodošanas […]

“JUMIS” atbalsta un izglīto iedzīvotājus Siguldā

10/09/2024

Lai atbalstītu vietējo kopienu un izglītotu jaunāko paaudzi, Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” jau šajā nedēļas izskaņā piedalīsies divos pasākumos. Satiec “JUMIS” Siguldā jau šajā nedēļas izskaņā! Piektdien, 13. septembrī, “JUMIS” būs viens no uzņēmumiem, kurš […]

Pieaugot iedzīvotāju interesei par tekstila nodošanu, uzstādīti papildu konteineri tekstilam

05/09/2024

Nodrošinot arvien plašākas iespējas nolietotā tekstila šķirošanai, Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” sadarbībā ar “Latvijas Zaļo punktu” šī gada vasarā Siguldā izvietojis divus papildu konteinerus tekstila šķirošanai. Jaunie konteineri uzstādīti adresēs, kurās iepriekš tika novērota augsta […]

No 21. oktobra līdz 31. oktobrim Siguldā notiks nolietoto riepu nodošanas akcija “Nomet riepu atbildīgi”

28/08/2024

Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” sadarbībā ar “Latvijas Zaļo punktu” no 21. oktobra līdz 31. oktobrim rīko riepu nodošanas akciju “Nomet riepu atbildīgi”, aicinot Siguldas novada iedzīvotājus no nolietotajām auto riepām atbrīvoties bez maksas un videi […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi