aizvērt
open menu
Par mums
Jaunumi
Pakalpojumi
Noslēgt līgumu
Atkritumu šķirošana
Ilgtspēja
Kontakti
Biežāk uzdotie jautājumi
Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” aicina sakopt savu apkārtni

Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” aicina sakopt savu apkārtni

18/04/2023

Tuvojoties Vislatvijas Lielajai talkai, Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” aicina Siguldas pilsētas, Siguldas,  Allažu, Mores un Mālpils pagastu iedzīvotājus sakopt savu apkārtni. Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” ir sagatavojis aktuālo informāciju par dažādu atkritumu šķirošanas un nodošanas iespējām, kā arī uzņēmuma sniegtajiem pakalpojumiem, lai apkārtnes sakopšana būtu daudz ērtāka.

Liela izmēra un būvgružu atkritumu izvešana

Ir pieejami dažāda tilpuma (m3) konteineri. Pirms plānoto darbu veikšanas iespējama bezmaksas konsultācija par izvedamo būvgružu daudzumu un iespēju ietaupīt finanšu līdzekļus. Kā arī tiek piedāvāti vairāki risinājumi maza apjoma apsaimniekošanai. Lai pieteiktu lielgabarīta jeb liela izmēra sadzīves atkritumu, piemēram, dīvānu, skapi, matraci u.c., un būvgružu izvešanu, nepieciešams sūtīt e-pastu uz info@jumis.lv. Plašāka informācija par pakalpojumu un tā cenrādi pieejama ŠEIT.

*Tuvākās akcijas – Siguldas pilsētas, Siguldas, Mores un Allažu pagasta iedzīvotājiem pirmā liela izmēra sadzīves atkritumu (mēbeles, matrači, bērnu ratiņi u.c.) šķirošanas akcija būs 22.05.2023. Detalizēta informācija par akciju drīzumā tiks publicēta  www.jumis.lv sadaļā Jaunumi.

Bioloģisko atkritumu izvešana

Šķirot bioloģiski noārdāmos atkritumus ir tikpat svarīgi, kā dalīti no kopējiem atkritumiem vākt cita veida materiālus – iepakojumus, stikla taru, tekstilu un citus atkritumu veidus. Turklāt uzņēmums atgādina, ka no 2022.gada stājās spēkā nosacījumi, ka bioloģiski noārdāmie atkritumi (pārtikas un virtuves atkritumi, kā arī dārzu un parku atkritumi) Pierīgas reģionos jāvāc dalīti no kopējās sadzīves atkritumu plūsmas.

Viens no bioloģisko atkritumu dalītās vākšanas ieguvumiem ir tas, ka to izvešanas maksa ir zemāka nekā par nešķiroto sadzīves atkritumu apsaimniekošanu. Ja vērtē, ka bioloģiskie atkritumi veido līdz pat 50% no kopējā atkritumu apjoma, tad, tos rūpīgi šķirojot, ietaupījums ir būtisks. Privātmāju iedzīvotāji, namu apsaimniekotāji un uzņēmumi bioloģisko atkritumu šķirošanai var pieteikt 0,12m3, 0,24m3 un 0,66m3 izmēru konteinerus, kuru izvešana tiek nodrošināta saskaņā ar grafikiem. Siguldas pilsētas, Siguldas, Allažu un Mores pagasta iedzīvotājiem 0.12m3 konteinera vienas tukšošanas reizes cena ir 3.44 €/gab. ar PVN.

Iedvesmai uzsākt šķirot, ir iespēja noskatīties arī VIDEO pamācību.

Informācija par pakalpojumu pieejama ŠEIT un cenrādis ŠEIT.

Dārzu un parku atkritumu savākšana un izvešana Siguldā

Videi visdraudzīgākais un vienlaikus ekonomiski visizdevīgākais risinājums ir dārza un parka atkritumus katram pašam savā dārzā izmantot lietderīgi, piemēram, kompostēt, mulčēt vai veidot augstās dobes.

Siguldā pieejams dārzu un parku atkritumu kompostēšanas laukums, kas atrodas Siguldas pagastā, “Kreiļi”. Kompostēšanas laukumā Siguldas novada iedzīvotāji bez maksas un juridiskās personas par nelielu samaksu var nodot dažāda veida dārzu un parku atkritumus kā lapas, noļautu zāli, vecos augus, puķes. Plašāka informācija par pakalpojumu ŠEIT.

Savukārt tiem iedzīvotājiem, kuriem nav iespējas veidot piemājas kompostu vai pašiem nogādāt atkritumus uz dārzu un parku atkritumu kompostēšanas laukumu Siguldas pagastā, “Kreiļi”, Siguldas pilsētas SIA “Jumis” piedāvā transporta pakalpojumu zaļo atkritumu nogādāšanai kompostēšanas laukumā, ievietojot tos īpaši marķētos maisos. Pakalpojums tiek sniegts no aprīļa sākuma līdz oktobra beigām. Plašākā informācija par pakalpojumu un cenām pieejama ŠEIT.

Stikla iepakojuma un vieglā iepakojuma (plastmasas, papīra un metāla) šķirošana

  • Šķirošana publiski pieejamos punktos

Iedzīvotāji tiek aicināti pārskatīt savus virtuves plauktus, pieliekamos un pagrabus, un atbrīvoties arī no liekajām stikla burkām un pudelēm, kā arī plastmasas pudelēm, kartona kastēm, skārda bundžām un citiem iepakojumiem. Stikla taru un vieglo iepakojumu iedzīvotāji var bez maksas izmest kādā no publiskajiem šķirošanas konteineriem, kuru atrašanās vietas apkopotas atkritumu šķirošanas portālā www.skiroviegli.lv.

Par jaunu publiski pieejamu atkritumu dalītās vākšanas punktu izveidei daudzdzīvokļu namu pagalmos, ēku apsaimniekotāji var vērsties Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” ar iesniegumu. Atgādinām, ka publisko punktu atkritumu šķirošanas konteineru tukšošana tiek nodrošināta bez maksas.

  • Bezmaksas šķirošanas maisi mājsaimniecībās

Siguldas pilsētas, Siguldas, Allažu un Mores pagasta iedzīvotājiem piedāvā iespēju  bez maksas savās mājsaimniecībās atkritumus šķirot speciālos maisos. Dzeltenie paredzēti plastmasas, papīra un metāla iepakojumam, savukārt zaļie – stikla pudelēm un burkām. Kad maisi ir pilni, to izvešanu jāpiesaka vismaz vienu darba dienu pirms grafikā noteiktās atkritumu izvešanas, zvanot uz tālruņa numuru 26112288 vai rakstot uz e-pasta adresi info@jumis.lv. Pieteiktajā maisu savākšanas dienā, maisi tiks paņemti un to vietā atstāti tukši maisi turpmākajai šķirošanai. Īpaši marķētos maisus var iegādāties klientu apkalpošanas centrā Siguldā, Rūdolfa Blaumaņa ielā 10 – tā darba laikā. Plašāka informācija par pakalpojumu ŠEIT.

Atkritumu šķirošanas laukums “Zemdegas”

Siguldas pilsētas un tuvējo pagastu iedzīvotājiem pieejams atkritumu šķirošanas laukums, uz kuru bez maksas var nogādāt dažāda veida šķirotos materiālus – vieglo iepakojumu, stikla taru, nolietoto elektrotehniku, baterijas, metālu, tekstilu, logu stiklu, smēreļļas, motoreļļu un eļļas filtrus, koksni. Informācija par maksas pakalpojumiem un laukuma darba laiku pieejama ŠEIT.

Nolietotās elektronikas un bateriju šķirošana

Nolietoto elektroniku un baterijas bez maksas iedzīvotāji paši var nogādāt šķirošanas laukumā “Zemdegas”, kā arī mazo tehniku un baterijas ir iespējams nogādāt uz tirdzniecības vietās izvietotajām šķirošanas tvertnēm, kuru atrašanās vietas iespējams atrast ŠEIT.

Tiem, kam nav iespējas pašiem nogādāt elektroniku uz šķirošanas laukumu, Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” Siguldas pilsētas, Siguldas, Allažu, Mores un Mālpils pagasta iedzīvotājiem piedāvā vienu reizi mēnesī bezmaksas elektronikas savākšanu no mājsaimniecībām un uzņēmumiem pēc iepriekšējas pieteikšanās, informācija par savākšanas datumiem un pieteikšanas kārtība pieejama ŠEIT.

* Tuvākā kampaņa – no 19.04.2023. līdz 21.05.2023. – tiks rīkota “Vislatvijas elektro talka”. Nododot tehniku laukumā, iedzīvotājs varēs aizpildīt izložu kartiņu, norādot, kuru no balvām vēlētos laimēt. Detalizēta informācija par kampaņu drīzumā tiks publicēta  www.jumis.lv sadaļā “Jaunumi”.

Nolietoto riepu pieņemšana

Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” atgādina, ka autoriepas bez maksas tiek pieņemtas vairāk nekā 160 oficiālajās tirdzniecības vietās Latvijas riepu apsaimniekošanas asociācijas veidotajā iniciatīvā “Riepa ar rītdienu”. Tāpat riepas tiek pieņemtas arī autoservisos uzreiz pēc riepu maiņas, kā arī atkritumu šķirošanas laukumos, kur par riepu nodošanu var tikt piemērota arī neliela samaksa. Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” nolietotās autoriepas pieņem atkritumu šķirošanas laukumā “Zemdegas”, Peltēs, Siguldā, tā darba laikā. Plašākā informācija pieejama ŠEIT.

*No 27.04.2023. līdz 31.05.2023. norisināsies nolietoto riepu akcija, kuras laikā Siguldas novada iedzīvotāji varēs nodot nolietotās riepas bez maksas. Detalizēta informācija par akciju drīzumā tiks publicēta  www.jumis.lv sadaļā “Jaunumi”.

Tekstila šķirošana

Nevajadzīgo apģērbu, apavus un mājas tekstilu iedzīvotāji aicināti ievietot tekstila šķirošanas konteineros. SIA “JUMIS” iedzīvotājiem nodrošina četrus publiski pieejamos tekstila šķirošanas konteinerus, kas atrodas: Strēlnieku ielā 2 (pie tirdzniecības centra “Šokolāde”),  Rīgas ielā 2 (pie veikala “TOP”), šķirošanas laukumā “Zemdegas” un Vidzemes šosejā 16 (pie T/C “Raibais suns”).

 

Jautājumu gadījumā par šiem un citiem SIA “JUMIS” pakalpojumiem un atkritumu šķirošanas iespējām aicinām sazināties, zvanot pa tel. 26112288 vai rakstot e-pastu info@jumis.lv. Informācija par PSIA “JUMIS” pakalpojumiem un to izmaksām pieejama www.jumis.lv mājaslapā, kā arī lietotnē “Eco Baltia”, un tagad jaunumus un aktuālo informāciju uzzini arī JUMIS Facebook lapā.

Saistītie raksti

Arī Siguldas novadā var šķirot dzērienu kartona iepakojumu jeb piena, kefīra, sulas u.c. pakas

18/07/2024

Attīstoties otrreizējo izejvielu pārstrādes iespējām pasaulē, palielinās to atkritumu daudzums, ko iedzīvotājiem iespējams šķirot dalīti no citiem atkritumiem. Piemēram, ja vēl pēdējos gados starp dažādiem iepakojumiem daudzviet netika pieņemts dzērienu kartona jeb kompozīta (dažādu materiālu […]

Izmaiņas Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” klientu zvanu centra darba laikā Līgo svētkos

18/06/2024

Vides apsaimniekošanas uzņēmums Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” informē, ka Līgo svētku periodā sadzīves atkritumu izvešana tiks nodrošināta atbilstoši līdzšinējiem grafikiem, taču paredzētas izmaiņas klientu zvanu centra darba laikā. Klientu zvanu centra darba laiks: 24.jūnijā: brīvs […]

Praktiski ieteikumi, kā izvairīties no smakām bioloģisko atkritumu konteinerā

11/06/2024

Bioloģisko atkritumu šķirošana ir aktuāls veids, kā samazināt sadzīves atkritumu apjomu gan savā mājsaimniecībā, gan atkritumu poligonos. Taču, pienākot siltākiem laikapstākļiem, rodas bažas par iespējamo smaku, kas varētu rasties šajos konteineros. Tāpēc Siguldas pilsētas “JUMIS” […]

Nedēļas garumā, no 23. jūlija līdz 31. jūlijam, notiks nolietoto riepu nodošanas akcija “Nomet riepu atbildīgi”

05/06/2024

Siguldas pilsētas SIA “JUMIS” no 23. jūlija līdz 31. jūlijam rīko riepu nodošanas akciju “Nomet riepu atbildīgi”, aicinot Siguldas novada iedzīvotājus bez maksas atbrīvoties no nolietotajām auto riepām videi draudzīgā veidā. Akcijas laikā Siguldas novada […]

Sīkdatņu iestatījumi

Lai šī tīmekļvietne darbotos, tā izmanto obligāti nepieciešamās sīkdatnes. Ar Jūsu piekrišanu papildus
šajā vietnē var tikt izmantotas analītiskās un mārketinga sīkdatnes. Lūdzu atzīmējiet savu izvēli.

Obligāti nepieciešamās sīkdatnes
Analītiskās sīkdatnes
Mārketinga sīkdatnes
Sīkdatņu iestatījumi